Call Centar
Najbitnije karakteristike električnih (digitalnih) klavira

Najbitnije karakteristike električnih (digitalnih) klavira

Već dugo vremena veliki broj kupaca klavira postavlja isto pitanje – šta je najbitnije kod kupovine klavira, da li električni klavir može da zadovolji moje potrebe?

 

Današnji, moderni digitalni klaviri mogu odgovoriti na sve vase potrebe, bilo da ste profesionalci, školarci ili studijski muzičari. Strauss Rottman paleta električnih klavira, svakom svom korisniku obezbeđuje najviši standard kada je u pitanju hammer mehanika, dakle osećaj samog pritiska na dirke I tonskog odziva na taj pritisak je veoma blizu osećaju sviranja na vrhunskom akustičnom klaviru.

 

Podvlačimo da ni svi akustični klaviri nemaju podjednako kvalitetnu dirku, te da je Strauss Rottman mehanika, sigurno bolja od mehanike većine akustičnih klavira niže cene. Sa najkvalitetnijim akustičnim klavirima , ne može se uporediti ni jedan proizvođač električnih klavira, ali je i cena srazmerna tome, tako da je kvalitetan akustični klavir 10-ak puta skuplji od električnog.

Strauss Rottman klaviri Symphony, Sonata, Classic, Concert I Grand Piano, posebno su dizajnirani da daju pijanisti veoma veran utisak sviranja na akustičnom klaviru. Sempl Grand Piana, najkvalitetnije je snimljen zvuk koncertnog akustičnog klavira, najkvalitetniji licencirani sempl koji je dostupan na tržištu. Ova licence je, svakako veoma skupa I predstavlja jednu od najbitnijih stavki koje utiču na cenu klavira.  Drugi proizvođači klavira koji cenom pokušavaju da pariraju Strauss Rottman klavirima, svakako, nemaju sempl Grand Piana, a taj sempl, uz hammer mehaniku, predstavlja samo “srce” digitanog klavira.

Sistem sa 3 pedale , sa potpuno identičnim funkcijama kao na vrhunskim akustičnim klavirima, jedna je od stvari na koje je Strauss Rottman posebno ponosan.

Usklađenost pedala, sa semplovima, mehanikom I posebno dizajniranim zvučnicima koji su ugrađeni u svaki Strauss Rottman klavir, predstavlja ono što kao razliku čujete I osetite već u prvim sekundama sviranja na ovim sjajnim klavirima.

Digitalni klaviri, svojim dimenzijama I težinom omogućavaju veliku rasprostranjenost, kako u muzičkim školama, privatnim kućama, tako I u studijskim prostorima.

Dva izlaza za slušalice imaju svi modeli Strauss Rottman klavira. Ovo omogućava tiho muziciranje profesora I učenika. Za najkompletniji doživljaj preporučujemo Strauss Rottman Studio klavirske slušalice.

Bluetooth MIDI, dakle bežično MIDI povezivanje poseduju gotovo svi modeli Strauss Rottman klavira, od 2021. godine. Bluetooth MIDI protocol funkcioniše besprekorno sa svim vodećim muzičkim softverima ( LOGIC X , Cubase , PRO TOOLS , Ableton itd. ), kao I sa velikim brojem mobilnih aplikacija koje su dostupne na Google Play Store I Apple Store.

1 Comments

  • Avatar
   mike
   May 2, 2023

   hello

Leave a Reply