Call Centar
Akustični ili električni klavir?

Akustični ili električni klavir?

Akustični klavir protiv električnog klavira!

Akustični i električni klaviri

U današnje vreme zaista nema opravdanja da neko ko želi da nauči da svira klavir, ne mođe da nauči da svira barem do neke mere. Dostupnost nastavnika i širok raspon dostupnih izbora klavira pružaju vrlo povoljnu i jednostavnu mogućnost učenja.

"Kakav klavir kupiti?"

Jedno od prvih pitanja koje mnogim učiteljima postavljaju njihovi učenici je "Kakav klavir mi je potreban?"

 Mnogo je razloga zbog kojih učitelji klavira svojim učenicima preporučuju pravi akustični klavir.

Pre svega, akustični klavir je samostalni akustični instrument. To je mehanički instrument izrađen u osnovi od drveta, filca i metala i zahteva redovan servis i podešavanje. Za redovno servisiranje i povremene popravke i prilagođavanja koji će biti potrebni zbog osnovnih kolebanja istrošenosti i vlage biće vam potrebni će kvalifikovani klavir štimer / tehničari. Dakle, akustični klavir je skup, težak, zahteva održavanje. Lepo ga je imati, ali ga je teško priuštiti.

Akustični klaviri sadrže žice i zvučnu ploču i zvuk nastaje mehaničkim delovanjem koje se aktivira i kontroliše dirkama.

 Zvuk je rezultat  udara (klavirskog) čekića koji udara u žicu i uzrokuje titranje te žice. Vibracije žice prenose se na zvučnu ploču i ceo klavir postaje akustični instrument. 

Električni klavir zahteva električnu energiju i zvučnike kako bi proizveo svoj zvuk. (Bilo je nekoliko električnih klavira izrađenih u prošlosti koji su imali žice i pomalo nalik na pravu klavirsku akciju, ali sada su uglavnom zastareli i nisu tip koji ćete u prodavnicama uglavnom videti kao alternativu akustičnom klaviru). Električni klavir ima ugrađene zvučnike ili mora biti povezan s nekom vrstom pojačala / zvučnika / zvučnog sistema da bi se stvorio bilo kakav zvuk.

Električnim klavirima nije potrebno štimovanje. Električni klaviri sadrže neke mehaničke aspekte (dirke, pedale itd.), Ali ostalo su prekidači, žice, pločice, čipovi, hard diskovi, procesori, itd. 

Dirke su povezane s 'prekidačem' koji uključuje i isključuje zvuk, a brzina dirke se elektronski meri kako bi se odredila glasnoća. Što se dika brže okida, to je zvuk jači. Dirke su izrađene na način da približe osećaj pravog akustičnog klavira.

Električni klaviri, godinama su postajali sve bolji i bolji u svim aspektima. Imaju stereo zvuk, tri pedale, hammer mehaniku,  a poboljšali su se i tipovi tegova i opruga koji se koriste u dirkama za približavanje osećaja pravog klavira. 

Problem je bio cena, ako želite dobar električni klavir. Ali danas, dolaskom novih inovativnih proizvođača na tržište, vrhunski električni klavir je dostupan svima. Strauss Rottman, jedan je od najinovativnijih proizvođača vrhunskih električnih klavira, koji je uveo vrhunski kvalitet i nisku cenu na naše tržište. Nepoverenje u kvalitet ovog proizvođača nestalo je onog momenta, kada su muzičke škole primetile kvalitet ovih klavira i kada je Strauss Rottman postao sastavni deo većine srpskih muzičkih škola. Tehnologija je napredovala i učinila mogućim da profesionalni klavir kupite za par stotina eura.

Najprodavaniji model Sonata by Strauss Rottman, postao je sininim za kvalitetno i povoljno, a široki spektar modela ispunjava potrebe svih potrošača. 

Hammer mehanika, tri pedale, vrhunski sempl Grand Piana, blue tooth midi konekcija itd. Ovi klaviri su zastupljeni svuda, od škole, preko kuće, do studija. lako se prenose i možete ih svirati i preko slušalica, kako ne biste uznemiravali ukućane i komšije.

https://www.musicstop.rs/24-elektricni-klaviri

2 Comments

  • Avatar
   test
   Mar 23, 2021

   <a href="https://exemple.com">exemple</a>

  • Avatar
   mike
   May 2, 2023

   hello

Leave a Reply